Atsakoties no grandiozā operas "Aīda" iestudējuma Mežaparkā, Rīgas 800 gadu jubilejas svinībās to organizētāji plāno vēl lielāku pasākumu, kas pārsteigs ne tikai rīdziniekus, bet arī kaimiņvalstu iedzīvotājus.
Jaunais projekts varētu izmaksāt pat vēl vairāk nekā operas iestudējums - vairāk nekā pusmiljonu latu, sacīja aģentūras "Rīga 800" direktore Ingūna Rībena.

Viņa pagaidām atteicās informēt, kāds pasākums iecerēts, ieminoties par kādu iespējamu koncertu.

Rīgas mērs Andris Ārgalis intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja, ka grandiozā Džuzepes Verdi operas "Aīda" izrāde Mežaparka estrādē varētu nenotikt jubilejas lielo izmaksu dēļ.

Savukārt Rībena BNS informēja, ka ceturtdien aģentūras akcionāru pilnsapulcē operas projektu neatbalstīja, bet sprieda par iespējamu citu "lielu pārsteigumu" svētku svinētājiem, kas varētu izmaksāt pat vēl vairāk nekā opera.

"Aīdas" izrāde Mežaparkā bija iecerēta nākamā gada 17.augustā kā viens no centrālajiem svinību pasākumiem. Izrādes režisore ir Māra Ķimele, bet scenogrāfs - Ilmārs Blumbergs. Izrādē solījuši piedalīties pasaulslaveni operdziedātāji, kuru izcelsme saistīta ar Latviju. Šobrīd "Aīdas" uzvedumam jau iztērēti 2000 latu, kas izmaksāti par maketa izbūvi un honorāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!