Rīgas domes Administratīvās komisija izskatījusi vairākas lietas par ēku un zemes īpašnieku nolaidīgu attieksmi pret saviem īpašumiem un uzlika maksimālos sodus par teritorijas nekopšanu.
Pēdējā laikā biežāki kļūst gadījumi, kad jāsoda tādu ēku īpašnieki un apsaimniekotāji kuri ir zemes domājamo daļu īpašnieki”, saka Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks. “Viņiem ir ērti aizbildināties par savu nevēlēšanos īpašumu pienācīgi kopt un uzturēt teritoriju, jo vainu par nevīžību var vienmēr novelt uz pārējiem līdzīpašniekiem, tādējādi mēģinot izvairīties no atbildības”, norāda Bružuks.

Administratīvā komisija ir uzlikusi sodus Čiekurkalna 1.līnijas Nr.3-1/8 un Čiekurkalna 1.līnijas Nr.3-1/4. īpašniekiem par Rīgas teritorijas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumu pārkāpumiem. Viņiem par savu īpašumu un teritorijas nekopšanu ir piemērots maksimālais soda apmērs – 50 lati, kā arī noteikts mēneša laikā sakopt nolaistos īpašumus.

Līdzīgs pārkāpums - par teritorijas nekopšanu - ir fiksēts Ventas ielā, kur atrodas firmas “Skujeņu audzētava” siltumnīcas. Turklāt, salauztais žogs ļauj firmas teritorijā, kur atrodas pussabrukušas siltumnīcas, iekļūt ikvienam, tādējādi nav nodrošināta nepieejamība saimnieciskai darbībai neizmantotai ēkai un tas rada draudus cilvēku drošībai. Firmai uzlikts sods 50 lati, kā arī noteikts viena mēneša laikā novērst pārkāpumus un sakopt sava īpašuma teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!