Foto: LETA

Rīgas dome ir lūgusi sagatavot priekšlikumus par atlaižu atcelšanu "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā, portālam "Delfi" piektdien, 27. martā, sacīja pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, būtu jāsamazina braukšanas atvieglojumi "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā, Balševics portālam "Delfi" piektdien sacīja, ka pašreiz šis jautājums jau tiek vērtēts.

"Mēs jau 26. martā esam lūguši sagatavot priekšlikumus par atlaižu atcelšanu. Tiek precīzi izvērtēts, jo ir vairākas grupas, kurām atlaides nosaka valsts – tur, protams, mēs neko nevaram mainīt, un diez vai personām ar invaliditāti arī kas tiks mainīts," sacīja Balševics. "Pašlaik tiek lemts un, iespējams, piektdien arī būs domes sēde par šo jautājumu."

Taujāts, vai tiek pārskatītas atlaides arī pensionāriem, Balševics pauda, ka arī šo jautājumu vērtē, bet, visticamāk, pensionāriem tiks atceltas atlaides.

Vēstīts, ka "Rīgas satiksme", kura 19. martā pasažieru skaita samazinājuma dēļ samazināja arī sabiedriskā transporta reisu skaitu, 26. martā lēmusi veikt korekcijas kustības sarakstos "atbilstoši pasažieru plūsmai", papildus norīkojot vismaz 80 reisus.

Ņemot vērā Veselības ministrijas speciālistu 25. martā publiski pausto informāciju par aktuālo situāciju, Balševics uzdeva pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam (GKR) un "Rīgas satiksmes" valdei nekavējoties nodrošināt piemērotu sabiedriskā transporta kustību atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī.

Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka nepārtraukti monitorē situāciju un seko līdzi piepildījumam transporta līdzekļu salonā, un līdz šim veiktie novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports vērojams atsevišķos rīta reisos, tādējādi atbilstoši situācijai tiks koriģēti sabiedriskā transporta kustības saraksti.

Tāpat ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs 25. martā preses konferencē sacīja, ka no epidemioloģiskās drošības viedokļa sabiedriskā transporta reisu samazināšana Rīgā ir "galīgi nepieņemama".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!