Foto: LETA

No piektdienas, 15. oktobra, līdz 5. novembrim izbraukuma vakcinācija norisināsies vairāk nekā 30 Rīgas apkaimēs – uz tām dosies trīs īpaši pielāgoti autobusi. Visu punktu kopējā kapacitāte būs līdz 900 vakcinācijas epizodēm dienā, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Izbraukuma vakcinācijas punkti sāks darbu pulksten 7 vai 8 no rīta (atkarībā no konkrētas dienas) un noslēgs pulksten 20. Kopumā plānotas vairāk nekā 40 dažādas pieturvietas.

NVD preses paziņojumā citēta Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča, kura norādījusi, ka vakcinācija pret Covid-19 būs vēl tuvāk cilvēkiem. "Speciāli aprīkoto izbraukuma vakcinācijas autobusu pieturvietas atradīsies lokācijās, kas ir pa ceļam, pieejamas un kur ir iedzīvotāju dabiskā plūsma. Piemēram, pie māju masīviem, veikaliem, pie tirgus, pie pasta nodaļas, teātra, Brīvības pieminekļa un citviet. Tas padarīs vakcināciju vēl pieejamāku arī tiem, kuriem ir pārvietošanās grūtības," sacījusi Juhņēviča.

Pilns nedēļas maršruts pieejams tīmekļa vietnē "www.vmnvd.gov.lv/lv/rigas-apkaimes" vai, zvanot uz tālruņa numuru 8989. Tāpat informācija būs izvietota daudzstāvu namu liftos un sadarbībā ar "Rīgas namu pārvaldnieku", arī tā apsaimniekoto namu kāpņutelpās, tīmekļa vietnē riga.lv un citviet.

Piektdien, 15. oktobrī, no pulksten 7 līdz pulksten 11 vakcinācija busiņā noritēs stāvvietā pie "Lidl" Sergeja Eizenšteina ielā 81. No pulksten 11 līdz pulksten 15 būs iespējams vakcinēties pie "Maxima" veikala Saharova ielā 20a, bet no pulksten 16 līdz pulksten 20 pie veikala "Depo" uz Rīgas-Siguldas šosejas 6.

"Lidl" veikalu stāvvietās varēs vakcinēties arī citās dienās, proti, 19. oktobrī no pulksten 16 līdz pulksten 20 būs iespējams vakcinēties pie veikala Anniņmuižas bulvārī 17, bet 20. oktobrī no pulksten 7 līdz pulksten 10 šāda iespēja būs Anniņmuižas ielā 8a. Šajā pašā dienā no pulksten 11 lūdz pulksten 15 vakcinēties busiņā varēs gan pie "Lidl" veikala Lubānas ielā 113a, gan pie "Lidl" veikala Deglava ielā 160.

Foto: Publicitātes attēli

Jau vēstīts, ka vakcinācijas kursu noslēguši 55,11% Latvijas iedzīvotāju vecumā virs 12 gadiem. Par 12 gadiem jaunākus cilvēkus Eiropas Savienībā (ES) pret Covid-19 pagaidām vēl nepotē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!