Foto: DELFI
Pagājušajā nedēļā Rīgas Apkaimju aliansei (RAA) oficiāli pievienojusies Trīsciema apkaimes biedrība, kļūstot par divdesmito alianses dalībnieku, portāls "Delfi" uzzināja biedrībā.

Kopš šā gada augusta RAA ir viena no divām sabiedriskajām organizācijām, kuras var piedalīties un izteikt viedokli par būtiskākajiem jaunajiem būvniecības projektiem Būvvaldes padomē, kā arī piedalās Apstādījumu saglabāšanas komisijas darbā.

Kopš šā gada sākuma alianses rindās kopumā iestājušās piecas Rīgas apkaimju biedrības – gan tādas, kuras darbojas jau ilgāku laiku, gan tikai šogad dibinātas biedrības.

RAA ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kura dibināta ar mērķi līdzdarboties Rīgas pilsētas ilgtspējīgā attīstībā, dabas un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un rīdzinieku dzīves vides kvalitātes uzlabošanā, kā arī labas pārvaldības principa īstenošanā Rīgas pilsētas pašvaldības un valsts iestāžu un iedzīvotāju attiecībās. Aliansi 2018. gada sākumā dibināja desmit aktīvākās Rīgas apkaimju biedrības.

"Neskatoties uz sarežģīto un epidēmijas iezīmēto 2020. gadu, esam gandarīti, ka pilsoniskā aktivitāte Rīgā nenoplok, un rodas arvien jaunas apkaimju biedrības, kurās apvienojas aktīvi cilvēki, kas vēlas veidot labāku savu apkaimi un Rīgu kopumā," saka RAA valdes priekšsēdētājs Māris Jansons. Nupat apkaimju biedrības ir izveidotas jau vairāk kā pusē Rīgas apkaimju – 30 no 58 apkaimēm jau ir sava iedzīvotāju organizācija.

Palīdzība jaunu apkaimju biedrību izveidē ir arī viens no RAA izvirzītajiem uzdevumiem. Organizācija ir atvērta jaunu alianses biedru uzņemšanai, par kuru var kļūt ikviena Rīgas apkaimes biedrība.

Konsolidējot spēkus, RAA kā kompetents un nozīmīgs sarunu partneris, pārstāv rīdzinieku intereses dažādas sabiedrības līdzdalības platformās, darba grupās, kā arī tiekoties ar deputātiem un izpildvaras pārstāvjiem, norāda biedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!