Foto: Shutterstock

Rīgas Apkaimju alianse (RAA) aicina Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienestu (KNAB) izvērtēt, vai Rīgas teritorijas plānojuma neapstiprināšana nav saistīta ar prettiesisku politiskās ietekmes izmantošanu, portālu "Delfi" informēja aliansē.

Jau ziņots, ka šā gada 23. martā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) paziņoja, ka aptur Rīgas domes saistošos noteikumus "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi", kas plašāk zināmi kā jaunais Rīgas teritorijas plānojums.

Viens no galvenajiem VARAM iebildumiem ir saistīts ar to, ka minētajā plānojumā Rīgas dome neesot paredzējusi teritorijas pilsētā ārpus četru un piecu zvaigžņu viesnīcām, kurās tiek atļauta azartspēļu organizēšana.

RAA veikusi apkaimju biedrību aptauju un dati liecina, ka no 22 aptaujātajām biedrībām visas ir pret azartspēļu atļaušanu to teritorijā. Turklāt Rīgas Apkaimju aliansei (RAA) nav zināma neviena cita galvaspilsētas apkaime, kuras iedzīvotāji atbalstītu azartspēļu atļaušanu viņu apkaimē, pausts RAA atklātajā vēstulē.

Tāpat RAA vēstulē pauž, ka VARAM likuma interpretācija, ka Rīgas teritorijas plānojumā obligāti ir jānosaka tādas apkaimes vai to daļas, kurās ir atļautas azartspēles, ir nepareiza un pretrunā ar sabiedrības interesēm.

Tāpat alianse norādījusi, ka VARAM lēmums neapstiprināt visu plānojumu, nevis tikai tā strīdīgo daļu, rada šantāžas iespaidu, jo iepriekš VARAM apturējusi teritorijas plānojumu tikai strīdīgajās daļās.

RAA mudina KNAB izvērtēt, vai teritorijas plānojuma neapstiprināšana nav saistīta ar prettiesisku politiskās ietekmes izmantošanu.

Jau ziņots, ka Rīgas dome pagājušajā nedēļā ārkārtas sēdē atbalstīja lēmumu Satversmes tiesā apstrīdēt rīkojumu, ar kuru apturēts Rīgas teritorijas plānojums.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) plānojumu apturējis, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm.

Aizliegt azartspēles visā Rīgas valstspilsētas teritorijā, kā to paredzēja Rīgas domes iesniegtais dokuments, pēc Pleša paustā, joprojām ir pretlikumīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!