Pilsētas attīstības departaments ir gatavs atspēkot izvirzītos pārmetumus sakarā ar iespējamiem pārkāpumiem departamenta tiesiskuma kontroles sistēmā un atsevišķos būvprojektos. Pilsētas attīstības departamenta vadība ir pārliecināta, ka Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka otrdienas preses konferencē minētie aizrādījumi nav saistāmi ar būtiskiem pārkāpumiem, un jebkuram lēmumam ir savs juridisks pamatojums.
Jau ziņots, ka līdz 12.oktobrim šobrīd no amata atstādinātajam Pilsētas attīstības departamenta direktoram Vilnim Štramam ir jāsniedz detalizēti paskaidrojumi par Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes ziņojumā minētiem aizrādījumiem. Tomēr ne Pilsētas attīstības departaments, ne Štrams līdz šim brīdim nav saņēmis minēto ziņojumu, un visi līdzšinējie pārmetumi ir saņemti tikai ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību, apgalvo RD Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pusotra gada laikā Pilsētas attīstības departamentā ir bijušas piecas pārbaudes (KNAB, Rīgas domes audits un revīzijas, Valsts kontrole). Departamenta pārstāvji uzsver, ka katras šādas pārbaudes rezultātā ir atklāts pilnveidojamo jautājumu loks, kuru departaments ir ņēmis vērā, uzlabojot un optimizējot savu darbību. Pilsētas attīstības departamenta vadība ir pārliecināta, ja arī šoreiz ar Audita un revīzijas pārvaldes palīdzību ir konstatētas objektīvas nepilnības, tad tās tiks novērstas. Pilsētas attīstības departaments cer, ka tikpat intensīvi tiek pārbaudītas arī citas Rīgas domes struktūrvienības, lai uzlabotu kopējo domes darbu.

Pilsētas attīstības departamenta vadība sagaida no Rīgas domes priekšsēdētāja līdera lomu pilsētas saimnieciskajos un attīstības jautājumos, ņemot vērā Rīgas pilsētas pašreizējo attīstības dinamiku. Šobrīd pilsēta ir dažādu svarīgu jautājumu risināšanas priekšā, kur nepieciešams Rīgas domes priekšsēdētāja atbalsts un iniciatīva, uzskata Štrams, tomēr pēc viņa domām šobrīd notiek nelietderīgas "raganu medības" amatpersonu vidū, tādējādi kavējot pilsētai svarīgu jautājumu risināšanu un pārvēršot audita un revīzijas struktūrvienības par "soda bataljoniem", kas neatbilst to sākotnējam uzdevumam - atklāt nepilnības domes struktūrvienību darbā un kopējiem spēkiem tās novērst.

Kā jau ziņots, Pilsētas attīstības departamenta atzinums par ēkas nojaukšanas un jaunbūves – rekonstrukcijas projekta Silmaču ielā 1 atbilstību LR likumdošanai, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Ārgaļa vadības uzdevums un Rīgas domes Revīzijas komisijas priekšēdētāja rīkojums kalpoja par pamatu PAD Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja Inta Pujāta atstādināšanai no darba 6.septembrī, kurai sekoja Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojums par departamenta direktora un Administrācijas vadītāja atstādināšanu no amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!