Foto: LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) no pirmdienas, 20. aprīļa, saskaņā ar Veselības ministrijas (VM) rīkojumu ir atsākusi pakāpeniski sniegt izmeklējumus un ambulatorās konsultācijas pirmreizējiem pacientiem pie ārstiem-speciālistiem, portālu "Delfi" informēja RAKUS pārstāve Ilga Namniece.

Tuvāko nedēļu laikā slimnīcas Klientu apkalpošanas centra darbinieki apzvanīs iepriekš atceltos izmeklējumus un atteiktās vizītes pie speciālistiem – kopskaitā vairāk nekā 6000 cilvēkiem, un piedāvās tuvāko iespējamo pieraksta laiku, norādīja Namniece.

„Visiem šiem cilvēkiem sakarā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumiem iepriekš tika atceltas ambulatorās vizītes, izmeklējumi un dažādi medicīniskie pakalpojumi, tādēļ uzskatām, ka šiem cilvēkiem būtu priekšroka tos saņemt," uzsvēra RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Slimnīca lūdz ņemt vērā, ka tieši tāpēc pagaidām nav iespējams pierakstīties vizītē pie ārsta-speciālista vai uz izmeklējumiem, zvanot uz vienoto pacientu pieraksta tālruni vai rakstot e-pastu. Par ambulatoro pakalpojumu atjaunošanu pilnā apmērā RAKUS ziņos atsevišķi.

Jāņem vērā, ka RAKUS veselības aprūpes pakalpojumus atsāks sniegt pakāpeniski, plānojot pacientu plūsmu un nosakot precīzu ierašanās laiku medicīnas iestādē, tāpēc pacientus lūdz būt saprotošiem.

"Jārēķinās, ka nevarēsim atzvanīt uzreiz visiem, un arī pieraksta vietas nevarēsim piedāvāt uzreiz un visiem. Rīkosimies pakāpeniski un secīgi. Visiem tiem cilvēkiem, kuriem iepriekš vizītes tika atceltas – zvanīsim un piedāvāsim slimnīcas kapacitātes iespēju robežās pieraksta iespējas. Lūdzam to ņemt vērā un plānot ierašanās laikus," norādīja Klientu apkalpošanas daļas vadītāja Agrita Junkere.

Pacientu skaits, kas vienlaicīgi uzturas stacionāru telpās, tiks ierobežots – lai pasargātu cilvēkus, kas ieradušies vizītē pie speciālista vai uz izmeklējumu, pacientus, kas šobrīd ārstējas stacionāros, kā arī ārstus, mediķus un slimnīcas darbiniekus, norādīja Junkere.

Namniece atgādina, ka RAKUS mediķi kā līdz šim turpina sniegt pacientiem medicīnisko palīdzību – ķīmijterapiju, bioloģisko medikamentu terapiju, dzīvībai svarīgo orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju, dienas stacionāra pakalpojumus hematoloģijā, kā arī medicīnisko palīdzību pacientiem, kuriem ir jāturpina vai jāpabeidz neatliekamā kārtā uzsākta ārstēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!