Foto: DELFI
AS "Rīgas starptautiskā autoosta" padomē iecelti trīs jauni locekļi, bijušais uzņēmuma "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Aldis Lukašinskis un Būvniecības valsts kontroles biroja darbinieks Uldis Jansons, līdz ar to padomes vadītāja amatu zaudējis Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"), otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Padome tika nomainīta tāpēc, ka līdz šim tā strādājusi nepilnā sastāvā. "Rīgas acs" uz trim vietām padomē rīkoja konkursu.

Akcionāru sapulci par Rīgas autoostas padomes maiņu sasauca lielākais akcionārs "Rīgas acs", kas pieder "Rīgas satiksmei" un kurā vadītājs ir "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes loceklis Gints Zeltiņš. Viņš pastāstīja, ka padome jau kopš augusta strādāja nepilnā sastāvā, kas ir pretrunā ar autoostas statūtiem.

"Mēs vēlējāmies pastiprināt autoostas padomes sastāvu ar profesionāliem cilvēkiem, kuri palīdzētu tiešām risināt sarežģītos uzdevumus, kas ir priekšā autoostai saistībā ar līdzdalību "Rail Baltic" projektā un sakarā ar to, ka veidosies jauns multimodālais centrs, kurā būs saistīta gan stacija, gan autoosta," sacīja Zeltiņš.

Zeltiņš noliedza, ka padomes maiņa būtu saistīta ar līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Rīgas domes deputāta Oļega Burova iesaisti kriminālprocesā par dokumenta viltošanu laikā, kad Burovs bija Rīgas mērs. Tomēr Zeltiņš uzsvēra, ka padomei vajadzīga laba reputācija.

Savukārt Burovam par amata zaudēšanu nekādu pretenziju nav. "Rīgas acs" rīkotajā konkursā viņš neesot pieteicies, vēsīja LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!