Foto: F64
Rīgas bāriņtiesa valsts izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā tiesas procesus pārsvarā izskatīs bez procesa dalībnieku klātbūtnes, portālu "Delfi" informēja bāriņtiesā.

Atsevišķas bāriņtiesas sēdes – atkarībā no bērna veselības un dzīvības apdraudējuma –, ievērojot maksimālas drošības prasības, notiks klātienē, skaidro iestādē.

Ārkārtējās situācijas laikā tiek atceltas klātienes pieņemšanas, aicinot iedzīvotājus nepieciešamības gadījumā sazināties pa tālruni 67037746 vai rakstot uz e-pastu bt@riga.lv.

Nepieciešamos dokumentus Rīgas bāriņtiesa aicina sūtīt pa pastu, iesniegt elektroniski, vai arī atstāt tos īpaši šim nolūkam izvietotā kastē bāriņtiesas telpās – Rīgā, Tērbatas ielā 69, pirmajā stāvā.

Rīgas bāriņtiesa uzsver, ka joprojām turpinās īstenot savu galveno funkciju – nodrošināt bērna vai rīcībnespējīgas personas tiesību un tiesisko interešu aizsardzību. Tāpēc laikā, kad ir atcelts mācību process izglītības iestādēs un bērni pārsvarā atrodas mājās, iestāde aicina īpaši rūpēties par bērnu drošību un labsajūtu un nekavējoties ziņot, ja rodas aizdomas, ka tiek apdraudēta bērnu veselība vai dzīvība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!