Foto: Scanpix
Rīgas Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs uzskata, ka smēķēšana nevarētu kalpot par vienīgo iemeslu, lai pārtrauktu vecākiem bērnu aizgādniecības tiesības, vēsta Latvijas Radio.

Portāls „Delfi" atgādina, ka trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien lēma virzīt izskatīšanai Saeimā trešajā un galīgajā lasījumā Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumu projektu, kas aizliegtu smēķēt bērnu klātbūtnē.

Krasnogolovs intervijā Latvijas Radio norādīja, ka to, lai likums tiktu ievērots, visticamāk kontrolēs policija, savukārt smēķēšana bērnu klātbūtnē varētu būt papildus nevis galvenais arguments, lai vecākiem atņemtu aizgādniecības tiesības.

Likumā plānots noteikt, ka fiziska vardarbība ir bērna veselībai vai dzīvībai bīstams apzināts spēka pielietojums saskarsmē ar bērnu vai apzināta bērna pakļaušana kaitīgu faktoru, tostarp tabakas dūmu, iedarbībai.

Likumprojektā ietvertās normas pilnvērtīgāk nodrošinās bērnu tiesību ievērošanu atbilstoši ANO Konvencijai par bērna tiesībām, jo īpaši bērniem no sociālā riska grupām un bērniem, kuri cieš no vardarbības, norāda likumprojekta autori.

Paredzēts, ka Saeima likumprojektu "Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā" skatīs 23.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!