Foto: Shutterstock
Rīgas Būvvalde strādā pie grozījumiem reklāmas izvietošanas noteikumos, lai regulētu digitālo vides reklāmu spilgtumu pilsētvidē. Plānots, ka šie noteikumi varētu stāties spēkā nākamgad, pirmdienas rītā ziņo LNT raidījums "900 sekundes".

Rīgas pilsētas būvvaldes priekšsēdētājs Ingus Vircavs LNT raidījumam pauž, ka līdz gada noslēgumam tiks izstrādāti jauni reklāmas izvietošanas noteikumu grozījumi, kas paredzēs maksimālo spilgtumu digitālajiem ekrāniem. Patlaban šis jautājums par spilgtumu noteikumos nav noregulēts. Vircavs skaidro, ka jaunajos noteikumos konkrēti būs ierakstīta prasība, ka spilgtumu jāvar samazināt, un šīs prasības būs jārespektē.

Noteikumu grozījumi patlaban ir izstrādes stadijā, tāpēc konkrēti noteikumu punkti nav apstiprināti. Notiks sarunas gan ar digitālo tehnoloģiju speciālistiem, gan ar uzņēmējiem.

Raidījums vēstī, ka ekrānu apkārtnē dzīvojošie un arī citi pilsētnieki pauž neapmierinātību ar ekrānu pārlieku spilgto gaismu. Apvienības "Pilsētas cilvēkiem" pārstāvis Māris Jonovs norāda, ka brīžiem ielas malās esošo video reklāmu spilgtums ir neciešams. Viņš piebilst, ka apkārtējo māju iedzīvotāju nakts miers nav vienīgais, kas tiek traucēts. Arī satiksme naksnīgajās ielās cieš no pārlieku lielā spilgtuma.

"Es uzskatu, ka tas ir bīstami likt intensīvas satiksmes ielās tādas mirgojošas reklāmas," savu viedokli paudis Jonovs.

Kompānijas ACM, kas piedāvā digitālās reklāmas risinājumus, valdes loceklis Konstantīns Kuzikovs raidījumam norādījis, ka uzņēmums ir gatavi nakts laikā izslēgt atsevišķus digitālos ekrānos nomaļākajos pilsētas rajonos. Tomēr viņš uzskata, ka ielās ar intensīvu satiksmi pilsētas centrā ekrānus vajadzētu atstāt.

"Centrā tomēr nebūs labi, ja, piemēram, Marijas ielā 2 būs tumšs melns ekrāns," tā uzņēmējs. Lai arī uzņēmējs noteikumu ieviešanu atbalsta, viņš norāda, ka to kontrole būs sarežģīta, jo objektīva spilgtuma mērīšana būs sarežģīta ekrānu dažādā izmēra, atspoguļotā satura un izvietojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!