Foto: PantherMedia/Scanpix

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošo Rīgas Būvniecības vidusskolu ar 2014.gada 1.janvāri pievienos Rīgas Celtniecības koledžai, kura plāno attīstīties par būvniecības centru Rīgā, portālu "Delfi" informēja IZM.

Visiem Rīgas Būvniecības vidusskolas audzēkņiem tiks nodrošināta iespēja turpināt apgūt profesionālās izglītības programmas atbilstoši valsts standartiem un akreditētām izglītības programmām, tāpat jaunieši tiek nodrošināti ar labiekārtotām vietām dienesta viesnīcā.

Rīgas Celtniecības koledža papildus augstākās izglītības līmeņa studiju programmām īsteno arī profesionālās vidējās izglītības programmas būvniecības jomā. Koledžā ir augsta profesionālās vidējās izglītības kvalitāte, nepieciešamā materiāli tehniskā bāze un vēlme attīstīties par būvniecības centru Rīgā, lai īstenotu dažādas būvniecības jomas izglītības programmas, tās pēctecīgi saistot ar augstākās izglītības līmeņa studiju programmām.

Savukārt Rīgas Būvniecības vidusskolā pēdējo gadu laikā ievērojami samazinājies audzēkņu skaits. Šogad skolā mācās tikai 288 audzēkņi, kaut gan skolas ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 163, Rīgā, paredzēta 1000 izglītojamajiem.

Tādējādi mācību ēka netiek racionāli izmantota un skolai iekrājušies parādi. Lai nepieļautu nelietderīgu valsts līdzekļu izlietošanu pustukšas ēkas uzturēšanai un turpmāku parādu pieaugumu, IZM sadarbībā ar sociālajiem partneriem izvērtēja vairākus iespējamos vidusskolas reorganizācijas risinājumus un pieņēma lēmumu pievienot vidusskolu Rīgas Celtniecības koledžai.

Jauniešiem, kuri šovasar bija plānojuši uzsākt mācības kādā no profesionālās izglītības programmām Rīgas Būvniecības vidusskolā, dokumenti būs jāiesniedz Rīgas Celtniecības koledžā.

IZM sagatavotais rīkojuma projekts par Rīgas Būvniecības vidusskolas pievienošanu Rīgas Celtniecības koledžai izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē un pēc saskaņošanas tiks virzīts apstiprināšanai valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!