Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) ir uzdevis Satiksmes departamentam izstrādāt un iesniegt izskatīšanai komitejā priekšlikumus par šobrīd spēkā esošo kravas transporta kustības ierobežojumu samazināšanu atsevišķos maršrutos, informē RD.
"Transporta kustība galvaspilsētā pašlaik vairs nav tik intensīva, kāda tā bija brīdi, kad tika ieviesti šie ierobežojumi. Domāju, ka ir radusies iespēja kravas transporta kustību rīta un vakara stundās nedaudz atvieglot - piemēram, noteiktajās stundās atļaujot "aizliegtajos" maršrutos braukt kravas transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 10 tonnām. Iespējams, ir posmi, kur ierobežojumus varētu mīkstināt, saīsinot ierobežojumu laiku," uzskata Požarnovs.

Pašlaik kravas transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 5 tonnām darba dienās no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00 un no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00 satiksme ir slēgta uz Salu tilta abos virzienos, uz Akmens tilta abos virzienos, Krasta ielas posmā no Slāvu ielas līdz 13.Janvāra ielai, 11.Novembra krastmalā, Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Rīgas pasažieru ostai, Mūkusalas ielas posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Akmeņu ielai, Akmeņu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai, Jelgavas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei, Vienības gatves posmā no Jelgavas ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei un daudzās citās ielās.


Satiksmes departamenta priekšlikumus par kravas transportam noteikto satiksmes ierobežojumu samazināšanu Satiksmes un transporta komiteja skatīs kādā no tuvākajām sēdēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!