Foto: AFI
Epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ Rīgas Centrālcietumā karantīna tiek pagarināta līdz 2020. gada 14. decembrim, portāls "Delfi" uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Testēšanas rezultātā Rīgas Centrālcietumā atklāti 65 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un 10 Covid-19 pozitīvi nodarbinātie.

Atbilstoši Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) norādījumiem, testēšana tiek turpināta.
Šobrīd ciešā sadarbībā ar SPKC un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

25 Rīgas Centrālcietuma ieslodzītie ar vieglu simptomātiku šobrīd atrodas Latvijas Cietumu slimnīcā, savukārt pārējie ieslodzītie bez konstatētiem saslimšanas simptomiem ir izvietoti atsevišķā Rīgas Centrālcietuma korpusā vienvietīgās kamerās.

Tāpat ieslodzījuma vietā tiek nodrošināta uzraudzības un apsardzes darba nepārtrauktība.

Jau iepriekš ziņots, Rīgas Centrālcietumā no 2020. gada 13. novembra ir izsludināta karantīna, kas paredz būtiskus pārvietošanās un ieslodzīto tiesību apjoma ierobežojumus. Rīgas Centrālcietums ir otrais Latvijas cietums, kurā konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Sākotnēji tā tika atklāta Jelgavas cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!