Foto: LETA
No ceturtdienas, 16. decembra, Rīgas Centrālcietumā atkārtoti izsludināta karantīna, portāls "Delfi" uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pamatojoties uz testēšanas rezultātiem Rīgas Centrālcietumā, IeVP, izvērtējot epidemioloģisko situāciju un konstatēto pozitīvu gadījumu skaitu, pieņēma lēmumu noteikt karantīnu Rīgas Centrālcietumā no 16. decembra līdz 11. janvārim.

Rutīnas testēšanas rezultātā no 10. līdz 14. decembrim konstatēti 39 jauni inficēšanās gadījumi.

Karantīnas laikā visi nodarbinātie, tai skaitā, arī saimnieciskajā apkalpē nodarbinātie, katru dienu tiks testēti ar ātrajiem antigēna Covid-19 testiem.

Uz karantīnas laiku ir noteikts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē, kā arī spēkā ir citi ierobežojumi.

Kā informē IevP, pastāv vairāki faktori, kas apgrūtina infekcijas izplatības pilnīgu ierobežošanu — tā ir ieslodzījuma vietas infrastruktūra, daudzvietīgas kameras, novecojusi ventilācijas sistēma, kā arī apcietināto personu plūsma uz ieslodzījuma vietu. Mēnesī ieslodzījuma vietās tiek uzņemtas ap 160 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!