Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien Rīgas Centrālcietumā ugunsgrēks bija izcēlies vienā no veikala telpām, taču iepirkšanās ieslodzītajiem nav apgrūtināta, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Ugunsdzēsēji vakar paziņoja, ka cietuma teritorijā divstāvu ēkā bija aizdedzies starpstāvu pārsegums un liesmas izpletušās 30 kvadrātmetru platībā. Ēka, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, tiekot izmantota administratīvām vajadzībām, tāpēc ieslodzīto evakuēšana un pārvietošana nav bijusi nepieciešama.

Ceturtdien IeVP informēja, ka cietuma veikals ir izvietots divās telpās, no kurām vienā tad arī bija izcēlies ugunsgrēks. Arī IeVP apstiprina, ka ēkā cilvēki neatradās, līdz ar to ieslodzīto evakuēšana un pārvietošana nebija nepieciešama.

Pāris stundu laikā ugunsdzēsēji ugunsgrēku likvidēja un patlaban skaidro tā izcelšanās iemeslus. Viena no versijām ir, ka noticis ledusskapja elektroinstalācijas īssavienojums.

Iepirkšanās ieslodzītajiem nav īpaši apgrūtināta, jo tiek izmantota veikala otrā telpa. Cietuma darbinieki šobrīd meklē iespējas, lai nodrošinātu iepirkšanos vēl vienā telpā.

Jau ziņots, ka izsaukumu uz ugunsgrēku Mazajā Matīsa ielā 3 glābēji saņēmuši plkst.19.59, bet likvidēts tas plkst.22.22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!