Foto: LETA
"Rīgas Cirkam" grimst ēkas fasādes kreisā puse, bet tas neapdraud apmeklētājus, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja cirka direktore Lolita Lipinska.

Cirkā norisinās gruntsūdens pētījumi, un ceturtdien vairākās vietās cirkā veikti četrus metrus dziļi urbumi. Pašlaik darbu veicēji secina, ka ēkas fasādes kreisā puse lēnām slīgst uz leju. Lipinska sacīja, ka pastāv varbūtība, ka taja pusē savulaik bijusi upīte.

Gruntsūdens mērījumi turpināsies vēl dažas dienas, un aptuveni nedēļas laikā būs pieejams atzinums, kuru "Rīgas Cirks" iesniegs Kultūras ministrijā.

Kaut arī fasāde grimst uz leju, tomēr "tas nav nekas katastrofāls, apmeklētāji var būt droši un visas izrādes var notikt", uzsvēra Lipinska.

Direktore norādīja, ka pašlaik cirks arī nosūtījis vēstuli "Rīgas Satiksmei" ar aicinājumu risināt trolejbusu vadu jautājumu. Tie ir piestiprināti pie cirka ēkas un intensīvās satiksmes dēļ tricina ēku, un arī tas iespaido ēkas stāvokli.

Jau vēstīts, ka, veicot atkārtotu "Rīgas Cirka" ēkas pārbaudi, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir atļāvis tikai daļēju ēkas izmantošanu publiskiem pasākumiem un pieprasījis nekavējoties slēgt ēkas daļu, kurā konstatētas būtiskas atkāpes no ēkas drošuma prasībām.

Lipinska teica, ka atkāpes no drošuma prasībām ir konstatētas telpās, kurās skatītājiem nav jāuzturas, un uzsvēra, ka atsevišķu telpu slēgšana netraucēs cirka izrāžu darbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!