Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas cirks noraida biedrības "Dzīvnieku brīvība" izteiktos pārmetumus par cirkā vēl joprojām "iestrēgušām" lauvām, kas tika atvestas uz iepriekšējām izrādēm, bet prom nav devušās, jo pārvadātājam nav nokārtoti dokumenti.

Kā pastāstīja Rīgas cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska, Rīgas cirkā lauvas bija oktobrī un novembrī, taču "šīs lauvas jau sen ir aizbraukušas viesizrādēs un strādā citur".

"Varat atnākt un apskatīties, 11 lauvas nav nevienā būrī," sacīja Lipinska, piebilstot, ka patlaban zvēri ir viesizrādēs Ukrainā, Ļvivā, bet Rīgas cirkā ir skatāma Ziemassvētku programma, kurā lauvu nav.

Viņa noliedza, ka lauvas cirkā uzturējušās ilgāk, nekā paredzēts. "Ar pārvadātāju mums bija līgumattiecības, un tur nekādu problēmu nebija. Tāpat kā nebija problēmu ar ziloņiem un to dresētājiem. Tā ir reāla apmelošanas kampaņa, kas notiek pret Rīgas cirku," izteicās cirka direktore.

Kā ziņots, organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvji iepriekš norādījuši, ka Pārtikas veterinārais dienests pēc vairākkārtējām organizācijas sūdzībām esot veicis lauvu pārvadātāja pārbaudi un nenokārtotu dokumentu dēļ lauvas cirkā atradušās vēl pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!