Foto: Boriss Gavrilovs

Šogad, ņemot vērā Saeimas veiktos likuma grozījumus, 9. maijā netiks atļauts neviens no iepriekš pieteiktajiem pasākumiem, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Drošības apsvērumu dēļ nav saskaņots arī neviens no pieteiktajiem gājieniem.

Dome atsaucas uz Saeimas 31. martā veiktajiem grozījumiem Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, kas aizliedz pasākumus rīkot tuvāk par 200 metriem no jebkura Latvijas teritorijā esoša padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa.

Kā vēstīts, ar minētajiem grozījumiem aizliegts arī publiskos pasākumos izmantot tādus militāru agresiju slavinošus simbolus kā burts "Z", tāpat arī liegti pasākumi padomju armiju slavinošu pieminekļu pakājē, kā arī ierobežotas 9. maija publiskas svinības.

Pirms šī Saeimas lēmuma Rīgas mērs Mārtiņš Staķis jau bija izteicies, ka rosinās šogad neatļaut plašas 9. maija svinības Rīgā pie tā dēvētā Uzvaras pieminekļa.

"Mans personīgais viedoklis, ka šādam pasākumam nav jānotiek," Staķis iepriekš teica intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "de facto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!