Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus, kuri automašīnas novieto ielu malās, pārliecināties, ka spēkratam garām var izbraukt sniega tīrītāji.

Departaments arīdzan aicina izturēties saprotoši un atsaukties sniega tīrītāju vadītājiem, kad tie lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika varētu izbraukt pa ielu.

Trešdienas, 16. janvāra, rītā galvaspilsētas ielās strādā 40 sniega tīrīšanas tehnikas vienības, no sniega attīrot ielas, tiltus un satiksmes pārvadus, kā arī kaisot brauktuves.

Satiksmes departaments paskaidroja, ka intensīvas snigšanas laikā prioritāte ir notīrīt un nokaisīt pirmās un otrās kategorijas ielas, kur kursē sabiedriskais transports un ir intensīva transportlīdzekļu kustība.

Kad prioritārās ielas ir apkoptas, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējās nozīmes ielās.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka trešdienas vakarā gaisa temperatūra pazemināsies un gaidāmi nokrišņi sasalstoša lietus veidā. Šādos apstākļos var rasties tā dēvētais "melnais ledus", tāpēc Satiksmes departaments aicina ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!