Foto: F64

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja trešdien, 6. aprīlī, nolēma uzdot galvaspilsētas izpilddirektoram Jānim Langem sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju līdz šī gada 22. jūnijam izstrādāt priekšlikumus civilās aizsardzības sistēmas efektivitātes uzlabošanai.

Kā portālu "Delfi" informē domē, vienlaikus arī uzdots apzināt neatliekamos uzdevumus Rīgas pašvaldībā civilās aizsardzības jomā.

Galvaspilsētas vicemēre, komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola (K) atzina, ka uz dažādām krīzes situācijām Rīga spēj reaģēt efektīvi, taču nepieciešami atsevišķi uzlabojumi un izmaiņas civilās aizsardzības sistēmā.

Politiķe norāda, ka patlaban civilās aizsardzības jautājumi ir pašvaldības policijas pārziņā, bet tai nav likumīga pamata dot norādījumus citām Rīgas iestādēm un uzņēmumiem. Tāpēc Rīgā esot nepieciešams vienots krīzes vadības un civilās aizsardzības pārvaldības modelis.

"Ģeopolitiskā situācija mūsu reģionā ieliek civilās aizsardzības jautājumus un pašvaldību gatavību krīzes situācijām augstu dienas kārtībā," skaidro vicemēre.

Pēc viņas paustā, būtu vajadzīga koordinējoša struktūrvienība, kas seko līdzi tam, vai visas pašvaldības iestādes ir izstrādājušas savus iekšējās kārtības un evakuācijas plānus. Tāpat Ozola uzskata, ka pašvaldībā būtu nepieciešamas regulāras mācības, kā arī līdz ar citiem uzdevumiem būtu jāapzina pašvaldības rezerves.

Politiķe arī atzinusi, ka šādi jautājumi pēdējos gados nav bijuši prioritāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!