Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 21. aprīlī, Rīgas domes ārkārtas sēdē deputāti iecēla Jāni Langi Rīgas pilsētas izpilddirektora amatā, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

"Jaunajam izpilddirektoram jāturpina uzņemtais kurss uz to, lai kapitālsabiedrībās būtu profesionāli atlasītas padomes, aktīvas un profesionālas valdes, ieviestas mūsdienu korporatīvās pārvaldības prakses," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP).

Lange ir ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Lauksaimniecības universitātē un maģistra grādu vadības zinībās Latvijas Universitātē. Kopš 2008. gada strādājis VSIA "Latvijas Valsts Ceļi" valdes locekļa, finanšu un administratīvās pārvaldes direktora amatā, kopš 2013.gada – valdes priekšsēdētāja amatā, kā arī no 2018. gada līdz šim brīdim – VAS "Latvijas Dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatā.

Jaunā izpilddirektora galvenās prioritātes šajā amatā būs labas pārvaldības principu ievērošana kapitālsabiedrību pārvaldībā, funkcionāla koordinācija starp iestādēm, kā arī dažādu atbalsta funkciju centralizācija, lai nodrošinātu efektīvu domes darbību, skaidroja pats Lange.

Lange amata pienākumus sāks pildīt no 17. maija.

Jau ziņots, ka, pagarinot pieteikšanos uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu, konkursā kopumā saņemti 37 pretendentu pieteikumi.

Lai nodrošinātu atklātu un objektīvu piemērotākā pilsētas izpilddirektora kandidāta izvēli, tika piesaistīta augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums – SIA "Pedersen & Partners" – kā arī izveidota nominācijas komisija Rīgas mēra vadībā.

Domes vadība un nominācijas komisija par piemērotāko amatam atzina Langi, jo viņš ieguva konkursā vislielāko punktu skaitu.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumus līdz šim pildīja Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!