Foto: F64

Līdz ar jaunās valdības izveidošanu vairāki Rīgas domes deputāti ieguvuši pagaidu mandātus Saeimā, tāpēc galvaspilsētas pašvaldībā darbu sācis frakcijas "Jaunā Vienotība" deputāts Nils Josts un Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti Ieva Holma un Edgars Štelmahers.

Līdz ar šīm izmaiņām, mainījušies arī komiteju sastāvi. Josts domē darbosies Sociālo jautājumu komitejā un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā, Holma – Sociālo jautājumu komitejā un Mājokļu un vides komitejā, bet Štelmahers darbosies Pilsētas attīstības komitejā un Pilsētas īpašuma komitejā.

Rīgas dome trešdien, 21. decembrī, apstiprināja izmaiņas komiteju sastāvos. Vienlaikus ar jauno deputātu iekļaušanu komitejās savas komitejas mainīja arī vairāki esošie deputāti.

Kā liecina sēdē atbalstītais lēmuma projekts, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sastāvā būs Igors Kļaviņš (PP), savukārt šo komiteju pametīs Alija Turlaja (PP), kura turpmāk būs Pilsētas īpašuma komitejas deputāte.

Pilsētas attīstības komitejā, savukārt, turpmāk darbosies Mairita Lūse (PP), kura vairs nebūs Sociālu jautājumu komitejas deputātu sastāvā. Šo komiteju piemeklēs arī citas pārmaiņas, jo, Edmundam Jurēvicam (JV), Jurģim Klotiņam (NA/LRA) un Ievai Brantei (NA/LRA) kļūstot par Saeimas deputātiem, sociālo jautājumus komitejā tagad skatīs Valdis Gavars (NA/LRA), Selīna Vancāne (PP), Holma un Josts.

Turpretim Pilsētas attīstības komitejā darbosies arī Turlaja un Štelmahers, bet to pametīs Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un Gavars.

Arī Pilsētas attīstības komitejā gaidāmas izmaiņas, jo turpmāk tās sastāvā vairs nebūs Vancānes, kā arī Klotiņa un Justīnes Panteļejevas (PP). Viņu vietā nāks Štelmahers, Agnese Logina (PP) un Lūse.

Savukārt Mājokļu un vides komitejas sastāvā turpmāk vairs nebūs Eināra Cilinska (NA/LRA) un Viestura Kleinberga (PP), savukārt tajā plānots ievēlēt Holmu un Panteļējevu.

Komiteju sastāvos gaidāmas vēl arī citas izmaiņas. Piemēram, plānots, ka Staķis būs Izglītības, kultūras un sporta komitejā, kuru pametīs Igors Kļaviņš (PP), savukārt Kleinbergs nāks Loginas vietā Satiksmes un transporta lietu komitejā. Vienlaikus, līdz ar Brantes un Jurēvica kļūšanu par Saeimas deputātiem, viņu vietā Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sastāva plānots ievēlēt Cilinski un Jostu.

Kā ziņots, jaunajam Ministru kabinetam tiekot apstiprinātam, 14. Saeimā tā dēvētos "mīkstos" mandātus ieguva 14 deputāti. No tiem trīs līdz šim bija Rīgas domes deputāti, kuru vietā Rātsnamā tagad nāks citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!