Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Rīgas domes deputāti ar 31 balsi "par", izvairoties no kvoruma trūkuma, trešdien atbalstīja 268 385,60 eiro pieņemšanu no nodibinājuma "Ziedot.lv", lai par tiem segtu daļu izmaksu, kas bija nepieciešamas pieminekļa kompleksa Pārdaugavā demontāžai.

Rīgas pieminekļu aģentūras vadītājs Gunārs Nāgels sēdē skaidroja, ka daļa izmaksu jau esot segtas. Ziedojumi, kas arī tika savākti ar mērķi segt demontāžas izmaksas, tiks izmantoti daļai kopējas summas nomaksāšanai. Pārējā daļa tikšot segta no pašvaldības un valsts līdzekļiem.

Ar šo lēmumu Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis tiek pilnvarots pašvaldības vārdā parakstīt ziedojuma līgumu. Par lēmuma izpildi ir atbildīgs domes priekšsēdētājs un Rīgas pieminekļu aģentūra.

Portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta trešdienas preses konferencē norādīja, ka ar domi ir panākta vienošanās, ka šie ziedojumi tiks izmantoti tam, lai pieminekļa kompleksā esošās statujas un strēli pārvērstu būvgružos.

Dome trešdien arī atbalstīja Gunāram Astram veltītā pieminekļa pārņemšanu Rīgas valstspilsētas pašvaldības īpašumā. Nāgels sēdē skaidroja, ka šis piemineklis uzcelts par Tieslietu ministrijas līdzekļiem, un šobrīd dome tiek aicināta bez atlīdzības pieņemt šo objektu tās īpašumā. Deputāti šo ieceri atbalstīja ar 47 balsīm "par".

Kā vēstīts, patlaban pieminekļa kompleksa Pārdaugavā demontāžas process ir gandrīz noslēdzies. Aptuveni 95% darba jau ir pabeigts, tādēļ tuvāko dienu laikā demontāža tiks noslēgta, medijiem pauda Rīgas mērs.

Šobrīd parkā vairs nav ne platformas, ne strēles, taču aizvien ir jāizved būvgruži un paralēli vēl notiek baseina aizpildīšana. Šajā vietā, kā norādīja Staķis, īstermiņā tiks būvēts "Nākotnes parks", kas būs vieta, kur bērni un jaunieši varēs sportot. Tāpat plānots tur ierīkot skeitparku. Precīzāku ieceri par to, kas šajā vietā plānots īstermiņā Staķim prezentēšot tuvāko divu nedēļu laikā.

Par šāda laukuma izveidi būs jālemj domei. Tiek plānots, ka tā izveidei nepieciešamos līdzekļus varētu iekļaut nākamā gada budžetā. Vienlaikus paredzēts, ka šī būtu tikai īstermiņa iecere, tomēr par to, kas šeit būs nākotnē konkrēta lēmuma vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!