Foto: Jānis Puķītis

Rīgas dome saskaņojusi sapulci sestdien, 23. aprīlī, pie Brīvības pieminekļa, kuras mērķis ir nosodīt Krievijas agresiju un izrādīt atbalstu Ukrainas cīņai par suverenitāti, portālam "Delfi" pavēstīja domes Komunikācijas pārvaldē.

Domē norāda, ka pasākums pieteikts no pulksten 12 līdz 17 un to ir pieteikusi privātpersona.

Plānotais pasākuma dalībnieku skaits esot 500.

Organizatori – kustība "Krievu balss pret karu" – vietnē "Facebook" skaidro, ka apvieno "krievvalodīgās sabiedrības daļu Latvijā, kura nosoda un iestājas pret Krievijas agresīvo uzbrukumu".

""Krievu balss pret karu" – tā ir vienkāršā cilvēka balss, kas uzņemas atbildību un tic saviem spēkiem. Šis ir solidaritātes akts ar tiem, kas neklusē, bet, nosodot agresoru, aicina nekavējoties pārtraukt uguni, izvest krievu karaspēku no Ukrainas un izmeklēt kara noziegumus," pausts organizācijas paziņojumā.

Organizācija arī norāda, ka tās aicinājums ir par spīti Krievijas propagandai un noziedzīgajām pavēlēm, ejot taisnīguma ceļu, "neļaut sevi neatgriezeniski aptraipīt".

Paziņojumā pausts, ka februāra beigās Krievijas Federācija, ievedot savus bruņotos spēkus suverēnas valsts, Ukrainas, teritorijā, uzsāka agresīvu karu.

Tā rezultātā, pēc kustības paustā, "krievvalodīgā sabiedrība visā pasaulē sadalījās divās daļās – tajos, kuri atbalsta Putina režīmu, vienaldzīgi klusē vai nerunā, jo ir iebiedēti un tajos, kuri izmisīgi un drosmīgi protestē".

Organizācija paziņojumā pieprasa nekavējoties pārtraukt karu un pilnībā izvest Krievijas karaspēku no Ukrainas. Tāpat tā neatbalsta "esošo Krievijas varu un uzskata tās rīcību par noziedzīgu", un saskata vardarbību, varas uzurpāciju un imperiālistisku politiku pret citām valstīm kā nepieņemamu.

Kustība arī norāda, ka tā ciena un augsti vērtē Latvijas Republikas neatkarību, likumus, kultūru un valsts valodu. Organizācija pārstāv krievvalodīgo sabiedrību Latvijā, pilsoņus un nepilsoņus, rezidentus un jaunpienākušos, kā arī repatriantus un Krievijas Federācijas pilsoņus, kas šobrīd atrodas Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!