Foto: Shutterstock

Reaģējot uz azartspēļu uzņēmumu rosinājumu saistībā ar 11 spēļu zāļu atvēršanu, Rīgas dome trešdienas sēdē atteicās sākt no jauna attiecīgos administratīvos procesus kontekstā ar to darbības aizliegumiem.

Rosinājumi ir saistīti ar iepriekšējiem lēmumiem, ar kuriem azartspēļu zāļu darbība konkrētās vietās netika atļauta. Šīs spēļu zāles atrodas 13.janvāra ielā 2a, Spīķeru ielā 1, Miera ielā 111, Brīvības ielā 88, Ģertrūdes ielā 81, Tērbatas ielā 74a, Cēsu ielā 43, Marijas ielā 15, Kuģu ielā 22, Tallinas ielā 85 un Kaļķu ielā 24.

Uzņēmumi - SIA "Admirāļu klubs" un SIA "Alfor"- lūgumu atjaunot administratīvo procesu no jauna pamato ar to, ka lietas tiesiskie apstākļi ir mainījušies adresātam par labu. Uzņēmumi arī norāda uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkojumu, ar kuru tika apturēts Rīgas teritoriālais plānojums, kā rezultātā esot radusies jauna tiesiskā realitāte.

Domes ieskatā, izvērtējot uzņēmumu apsvērumus, secināts, ka iesniegumos norādītie apstākļi nav traktējami kā jauni pierādījumi vai tiesiskie apsvērumi, kas būtu mainījušies par labu adresātam. Līdz ar to neesot pamata no jauna uzsākt attiecīgos administratīvos procesus.

Saskaņā ar uzņēmumu iesniegumiem, abos gadījumos to valdes priekšsēdētājs ir Jānis Zuzāns.

Kā vēstīts, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) plānojumu apturējis, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm. Tāpat Rīgas domes iesniegtais dokuments paredzēja aizliegt azartspēles visā Rīgas valstspilsētas teritorijā, taču, pēc Pleša paustā, tas joprojām ir pretlikumīgi.

Saistībā ar šo Rīgas Apkaimju alianse (RAA) aicināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienestu izvērtēt, vai Rīgas teritorijas plānojuma neapstiprināšana nav saistīta ar prettiesisku politiskās ietekmes izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!