Foto: LETA

Trešdien, 28. novembrī, galvaspilsētas ielās turpinās naktī sāktā tīrīšana un pretslīdes apstrāde, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar lēnāku satiksmi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Departaments norādīja, ka naktī uz trešdienu, pulksten 02.00 PS "Daugavas labā krasta uzturētājs" un PS "Daugavas kreisā krasta uzturētājs" sāka no ielām, tiltiem un satiksmes pārvadiem šķūrēt nost sniegu, kā arī kaisīt pretslīdes materiālus.

Abiem uzņēmumiem kopumā ir pieejamas 59 ziemas tehnikas vienības, kas dežūrā visu diennakti un Rīgas ielās dodas nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos.

Tā kā darbi turpinās arī trešdienas rītā, satiksme Rīgas ielās ir lēnāka nekā ierasts. Departaments uzsvēra, ka tā tik un tā ir gana raita.

Satiksmes departamenta speciālisti aicināja autovadītājus pārbaudīt savus spēkratus un izvērtēt to spēju braukt ziemā. Šoferus arīdzan mudināja ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu ātrumu.

Ar gauso satiksmi jārēķinās arī sabiedriskā transporta lietotājiem. Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informēja, ka laikapstākļu ietekmē autobusu un trolejbusu kopējais kavējums var sasniegt 30 minūtes. Tramvaji brauc pēc ierastā grafika un būtiski nekavē.

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka otrdien, 27. novembrī, Rīgas reģionā reģistrēts 61 ceļu satiksmes negadījums. Rīta stundās notika 26 no tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!