Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti šonedēļ sāka gatavot priekšlikumus jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem par prostitūcijas ierobežošanu.
Galvenie priekšlikumi, kurus izteica deputāti, bija saistīti ar veselību, prostitūcijas kontroli un tās pierādīšanu.

Deputāts Modris Jaunups (JL) uzsvēra, ka prostitūtām vajadzētu noteikt stingrākas veselības pārbaudes un tām jābūt biežākām par patlaban noteikumu projektā paredzēto vienu reizi mēnesī.

Neatbildēti ir arī jautājumi par bāzi seksuāla rakstura pakalpojumu sniegšanas pierādīšanai un to, vai šo noteikumu izpratnē viesnīcas tiek iekļautas dzīvojamo telpu kategorijā.

Deputāti vienojās, ka savus priekšlikumus iesniegs apkopošanai deputātam Andrejam Vilkam (LSDSP), kurš jau strādājis pie šo noteikumu tapšanas Ministru kabineta izveidotās darba grupas sastāvā.

Jaunajā noteikumu projektā paredzēts, ka persona ar prostitūciju var nodarboties vienīgi savā dzīvojamā telpā vai īrētā platībā. Paredzēts, ka personai tiks izsniegta veselības karte pēc pirmreizējās veselības pārbaudes.

Nedrīkstēs nodarboties ar prostitūciju izglītības un audzināšanas iestādēs, baznīcās, kulta celtnēs, kultūras un sporta iestādēs, izklaides un atpūtas vietās, ārstniecības iestādēs un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Tāpat to nedrīkstēs darīt ēkās un būvēs, kurās izvietotas valsts un pašvaldības iestādes.

Komiteja uzklausīja Iekšlietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieku Dmitriju Trofimovu, kurš iepazīstināja ar šā dokumenta atšķirībām no pašreiz spēkā esošajiem Ministru kabineta noteikumiem, kas regulē šo jomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!