Rīgas mērs Aivars Aksenoks uzdevis Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājam Edmundam Krastiņam izstrādāt ilgtermiņa stratēģiju, lai atbilstoši tiesiskuma principiem un izmantojot ekonomiskas metodes, nodrošinātu azartspēļu zāļu izplatības samazināšanu pilsētā, portālu “Delfi” informēja mēra preses sekretāre Laila Spaliņa.
Iepriekšējā sasaukuma dome savā pēdējā sēdē paguva apstiprināt azartspēļu ierobežošanas noteikumus, kas aizliedz organizēt azartspēles Rīgas vēsturiskajā centrā. Tāpat azartspēļu cienītājiem tie nebūs pieejami Mežaparkā Aizliegums attiecināts arī uz daudzstāvu un mazstāvu daudzdzīvokļu namos un šo namu teritorijās, kā arī jauktās un darījumu iestāžu teritorijās, izņemot namus un teritorijas, kas atrodas tieši pie maģistrālēm. Noteikumiem gan ir paredzēts pārejas posms un ierobežojumi vēl pilnībā nav spēkā. Jaunā stratēģija būs jāizstrādā līdz 8.jūnijam, tajā būs jānosaka pilsētā azartspēļu organizēšanai atļautās un aizliegtās teritorijas, lai pēc stratēģijas apstiprināšanas to iekļautu Rīgas attīstības plānā 2006-2018 gadam. Aksenoks līdz šā gada 8.jūnijam uzdevis Finanšu departamentam sadarbībā ar Attīstības departamentu izstrādāt priekšlikumus normatīvo aktu grozījumiem par ekonomiskajām metodēm, ar kurām stimulēt azartspēļu zāļu skaita un izplatības samazināšanu Rīgā. Priekšlikumi tiks iesniegti Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijā.

Uzdevuma kontroli uzdots veikt vicemēram Andrim Ārgalim, kurš ir atbildīgs par pilsētas attīstības jautājumiem.

Aksenoks iepriekš pauda atbalstu azartspēļu zāļu ierobežošanai pilsētā, taču norādīja, ka aizliegums nevar būt tik stingrs kā iepriekšējās domes noteikumos, un azartspēļu zāļu pārvietošanu ārpus centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!