Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments iebilst gaidāmajām izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kas paredzēs, ka pa sabiedriskā transporta joslu būs atļauts pārvietoties mopēdiem un motocikliem, portālu "Delfi" informēja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

"Šīs izmaiņas būtībā skar tieši Rīgu, jo absolūtais vairākums sabiedriskā transporta joslu atrodas tieši galvaspilsētā, tāpēc esmu neizpratnē, ka lemjot par tik būtiskām izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, uz diskusijām par to netika aicināti Rīgas pašvaldības pārstāvji," komentēja Satiksmes departamenta direktora amatu pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins. Viņš uzskata, ka nav izvērtēti visi satiksmes drošībai nestie riski, piemēram, kurš būs atbildīgs par sabiedriskā transporta pasažieru gūtajām traumām brīdī, kad nāksies bremzēt dēļ joslā iebraukuša motocikla.

Departamenta ieskatā par sabiedriskā transporta joslu atvēlēšanu arī citiem transportlīdzekļiem jālemj ceļu pārvaldītājam, izvērtējot katru konkrēto situāciju, sabiedriskā transporta intensitāti, brauktuves platumu, satiksmes drošību, kā arī citus aspektus.

Jakrins brīdināja, ka meklēs likumīgu veidu, kā nodrošināt sabiedriskā transporta joslas izmantošanu tikai sabiedriskā transporta kustībai, ja plānotās izmaiņas stāsies spēkā.

Vēstīts, ka Saeimā skata grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas motociklu un mopēdu vadītājiem varētu ļaut pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslām, ja tas netraucē sabiedriskā transporta kustībai. Grozījumus Saeima ceturtdien, 21. februārī, pieņēma otrajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!