Foto: LETA

Rīgas dome sarunās ar Lietuvas uzņēmuma "Maxima" pārstāvjiem vienojusies par to, ka 70% no īpašuma Zolitūdē, Priedaines ielā, nonāks pašvaldības rokās, otrdien intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" apliecināja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Pēc viņa teiktā, objekta līdzīpašnieks - "Maxima" - nolēmis uzdāvināt sev piederošos 70% objekta pašvaldībai, tādējādi dome kļūs par objekta līdzīpašnieku.

"Šis ir ārkārtīgi svarīgs solis, tas nozīmē, ka jau šogad varēsim sākt veidot pagaidu memoriālu," teica Ušakovs. Turklāt objekta īpašumi neesot sadalīti.

Otram investoram - "Homburg" tādējādi objektā atliek 30%, tostarp dzīvojamā māja.

Ušakovs solīja turpināt sarunas ar investoriem par zemesgabala apmaiņas darījumu, lai pašvaldība varētu pārņemt dzīvojamo māju un to nojaukt. Vienlaikus viņš apliecināja - Rīgas dome kā jaunie objekta līdzīpašnieki "nekādā gadījumā nepieļaus šīs mājas tālāko attīstību".

Ņemot vērā jaunos apstākļus, "Homburg" piedāvātais zemesgabals būs līdzvērtīgs atlikušajai 30% daļai. "Situācija ir mainījusies. Agrāk sarunas notika par objektu kopumā, pašlaik 70% pieder pašvaldībai," uzsvēra Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka Ušakovs dzīvojamās mājas Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, īpašniekiem ir piedāvājis zemesgabalu apmaiņas darījumu. Pašvaldība vēlas apmainīt neapbūvētu zemesgabalu, tādēļ, ja "Homburg Zolitude" darījumam piekritīs, ēka būs jānojauc.

Rīgas pašvaldība, iegūstot zemi savā īpašumā, varēs mainīt teritorijas zonējumu, nosakot to par dabas teritoriju, un netraucēti sākt memoriāla traģēdijas upuru piemiņai izveidi.

Tirdzniecības platības veikalā piederēja uzņēmumam "Tineo", kas pieder tiem pašiem akcionāriem, kam SIA "Maxima Latvija". Iepriekš "Maxima" informēja, ka saņēmusi ģenerālpilnvaru veikt tālākos teritorijas sakopšanas darbus "Tineo" vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!