Foto: DELFI

Rīgas dome šodien ievēlēja trīs domes priekšsēdētāja vietniekus, šajos amatos apstiprinot Vilni Ķirsi (JV), Lindu Ozolu (JKP) un Edvardu Smiltēnu (NA/LRA).

Par visu trīs kandidātu ievēlēšanu nobalsoja 37 deputāti. Pret Smiltēna un Ozolas ievēlēšanu nobalsoja 16 deputāti, bet pret Ķirša ievēlēšanu balsoja 20 deputāti.

Ķirsis Rīgas domē būs atbildīgs par satiksmes problēmu novēršanu un infrastruktūras sakārtošanu, Smiltēns - par sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām, bet Ozola par korupcijas izskaušanu un labas pārvaldības principu ieviešanu.

Jau ziņots, ka Rīgas domē izveidota koalīcija no četrām Rīgas domes frakcijām. Jaunajā koalīcijā darbojas "Attīstībai/Par"/"Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

Koalīcijas partneri vienojās, ka Rīgas domes priekšsēdētājs būs Mārtiņš Staķis (APP), viņam būs trīs vietnieki, kas pārstāvēs pārējos koalīcijas sadarbības partnerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!