Foto: Publicitātes foto

Valsts prezidenta Egila Levita ārštata padomniece izglītības un zinātnes politikas jautājumos un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Ieva Siliņa, kura Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās kandidēja no Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības saraksta, nolēmusi pievienoties Nacionālajai apvienībai, portāls "Delfi" uzzināja partijā.

Siliņa kandidēja ar trešo numuru sarakstā un bija viena no saraksta reklāmas sejām kopā ar Eināru Cilinski (NA) un Edvardu Smiltēnu (LRA), lai gan vēlēšanu cīņā bija iesaistījusies kā "bezpartejiska eksperte". Pēc provizoriskajiem datiem Siliņa ir ievēlēta domē, iegūstot 1574 plusus un 1065 svītrojumus. Tādējādi sarakstā viņa gan noslīdējusi vienu vietu zemāk, jo pēc iegūto plusu skaita no piektās uz trešo vietu pakāpusies Ieva Brante.

"Es jūtos dziļi pateicīga par vēlētāju man izrādīto atbalstu gan ar balsojumu, gan labiem vārdiem. Šī uzticība man nozīmē ļoti daudz un ir labākā motivācija strādāt rīdzinieku labklājības vairošanā. Es pieteicu savu kandidatūru Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām kā bezpartejiska kandidāte no zinātnes vides, izvēloties sarakstu atbilstoši savām vērtībām. Kopīgā darbā pie kampaņas esmu iepazinusi cilvēkus, kas ir kompetenti, ar darba tikumu un – pats galvenais – ar Latviju sirdī. Tādēļ esmu pieņēmusi lēmumu iestāties Nacionālajā apvienībā. Vēlētāju izrādītā uzticība mani motivē veidot ilgtermiņa sadarbību ar latviešiem, kas deg par mūsu galvaspilsētu tāpat kā es," savu lēmumu komentē Siliņa.

Siliņa savu karjeru veidojusi zinātnes jomā. Viņa ir Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita ārštata padomniece izglītības un zinātnes politikas jautājumos, kā arī Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētāja un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!