Foto: DELFI

Rīgas dome izsludinājusi konkursu, kura rezultātā tiks izvēlēti kolektīvi, kuriem no šī gada 1.janvāra līdz 2023.gada 31.decembrim tiks piešķirts atbalsta finansējums amatiermākslas kolektīvu vadītāju un speciālistu atalgojuma izmaksai, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Uz finansējumu var pretendēt kolektīvi, kuru dibinātājs ir reģistrēts un darbojas Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijā, un piedalās Dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā.

Pēc Vildes teiktā, konkurss tiek organizēts, lai nodrošinātu Dziesmu un deju svētku procesa nepārtrauktību, kolektīvu daudzveidību kultūras dzīves norisēs, īstenotu kvalitatīvu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pieejamību plašai sabiedrībai, kā arī, lai veicinātu Rīgas iedzīvotāju radošo potenciālu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanas iespēju.

Kā pastāstīja departaments Kultūras pārvaldes pārstāve Aija Kalniņa, laika posmā no 2015.gada janvāra līdz 2018.gada 31.decembrim katru gadu šim mērķim tika atvēlēti 2,31 miljons eiro un tos savā starpā sadalīja 276 kolektīvi. Jaunās programmas finansējums gan būšot zināms tikai pēc pašvaldības budžeta apstiprināšanas.

Pēc Kalniņas teiktā, tas, cik liela summa tiks piešķirta vienam kolektīvam, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. Izvērtējuma procesā tiek ņemti vērā kolektīvu sasniegumi gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā, kā arī tas, vai pretendents ir kopprepertuāra kolektīvs vai nav. Piešķiramajai summai jāatbilst tai, kas noteikta Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kā arī Rīgas domes nolikumā par pašvaldības darbinieku darba samaksu.

Pieteikumi interesentiem jāiesniedz līdz 18.janvāra plkst.16 departamenta klientu apkalpošanas centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!