Foto: DELFI

Sarunu festivāla "Lampa" noslēdzošajā un ierasti viskuplāk apmeklētajā pasākumā - "Politiķu cepiens" - komiķi uz zoba pavilka politiķus, savukārt politiķiem tika dots vārds, lai atbildētu asprāšu "uzbrukumiem".

Šogad uz "Lampas" skatuves politiķu cepienā kāpa Evija Papule (S), Rihards Kols (NA), Daniels Pavļuts (A/P) un Dana Reizniece-Ozola (ZZS), bet pieredzes bagātajiem "cepinātājiem" Rūdolfam Kugrēnam, Anetei Konstei un Edgaram Bāliņam pirmoreiz pievienosies Jānis Skutelis.

Sociālo tīklu lietotājus, kas klausījās arī politiķu "cepināšanu", sajūsmināja Skutelis, kurš Rīgas domi salīdzināja ar mūžībā aizgājušo mūziķi Maiklu Džeksonu, kurš tiek vainots bērnu seksuālā izmantošanā. Tāpat sociālo tīklu lietotājiem gana smieklīga likās piezīme par Rīdzinieka karšu turētājiem pieejamajām atlaidēm, piemēram, krematorijas pakalpojumiem.

Ļoti izklaidējošas soctīklotājiem likās arī parlamentārieša Kola videoblogera spējas, uzņemot un video vietnē "Youtube" ievietojot paša uzņemtu video materiālu ar alni. Komiķi pasmējās arī par Reiznieces-Ozolas ievietotajiem video materiāliem, piemēram, par kadiķa dedzināšanu.

Kā ierasts, pēc "pacepināšanas" politiķiem ir dota iespēja sniegt savu "atbildes runu". Šajā ziņā pasākuma klausītāju nežēlastībā kritis gan Kols, gan Papule, taču Reizneices-Ozolas atbilde "cepinātājiem" uzskatīta par pavāju.







Festivāla vadmotīvs šogad bija drosmes jēdziens. "Lampa", kā norāda pasākuma rīkotāji, ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!