Foto: LETA

Rīgas domes Centrālajā administrācijā Rātsnamā konstatēts vēl viens saslimšanas ar Covid-19 gadījums. Šobrīd kopumā Rātsnama darbinieku vidū ir konstatēti trīs inficēšanās gadījumi, portālu "Delfi" informēja domē.

Inficētā persona pēdējo reizi darbā bijusi 10. novembrī. Tā kā Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) ir ticies ar minēto personu, tad, proaktīvi ievērojot piesardzību, pilsētas mērs sācis strādāt attālināti. Trešdienas attālināto Rīgas domes sēdi Staķis vadīs no savas dzīvesvietas, uzsvēra domē.

Šobrīd pašvaldība pilnībā sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), tiek noteiktas kontakpersonas, kā arī tiek veiktas visas nepieciešamās darbības, kuras rekomendē SPKC. Tostarp aktīvi notiek telpu dezinfekcija, kā arī par minēto saslimšanas gadījumu tiek informēti visi darbinieki, kuru darba vietas atrodas Rātsnamā.

Tāpat pašvaldība konsultējas ar SKPC par citu slimības profilakses pasākumu ieviešanu Rātsnamā. Pašlaik Centrālā administrācija turpina darbu, vienlaikus ievērojot visus SPKC norādījumus.

"Savā un SPKC vārdā, arī aicinu visus iedzīvotājus, lūdzu, lejupielādēt aplikāciju "Apturi Covid", kas speciālistiem šādās situācijās ļauj efektīvāk apzināt visas kontaktpersonas," atgādina Staķis.

Jau ziņots, ka Staķis devies pašizolācijā pēc kontaktēšanās ar personu, kurai vēlāk konstatēta Covid-19 saslimšana, otrdienas vakarā liecināja politiķa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikts 6731 Covid-19 tests, reģistrēti 208 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī divi nāves gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Piektdien, 6. novembrī, Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē, izskatot virkni ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos jautājumus, Ministru kabinets pieņēma rīkojumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju no pirmdienas, 9. novembra.

Valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojuma teksts pieejams šeit.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!