Foto: F64

Rīgas dome trešdien, 27. februārī, noraidīja Baldones ielas 7 lokālplānojumu, kas ļautu tenisa kortu vietā būvēt, iespējams, "Lidl" lielveikalu. Deputātu pieņemtais lēmums paredz jauna plānojuma izstrādi, kurā ņemtu vērā publiskās apspriedes laikā uzklausītos priekšlikumus.

Pēc Andra Amerika (GKR) priekšlikuma lokālplānojumu 18. februārī jau noraidīja Pilsētas attīstības komitejas deputāti, taču šis lēmumprojekts bija jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Zemesgabala īpašniekiem tagad ir divi rīcības scenāriji – meklēt kompromisu ar Pilsētas attīstības departamentu vai sūdzēties tiesā. Lokālplānojuma izstrādes ierosinātājas SIA "Centrālais tenisa klubs" pārstāvis Igors Bažanovs iepriekš Pilsētas attīstības komitejas deputātiem stāstīja, ka kopā ar pašvaldību meklēs veidus sporta funkcijas sabalansēšanai ar peļņu nesošiem projektiem.

Ziņots, ka pērnā gada decembrī publiskajai apspriedei nodotā zemesgabala Baldones ielā 7 lokālplānojuma redakcija izraisīja milzīgu sabiedrības interesi. Pilsētas attīstības departaments saņēma 52 iesniegumus ar 1723 iedzīvotāju parakstiem, kuros izteikts protests par zonējuma maiņu teritorijā un iespējamu sporta kluba slēgšanu.

Lokālplānojuma izstrādi ierosināja SIA "Centrālais tenisa klubs", kas Āgenskalnā apsaimnieko vairākus slēgtus un atvērtus tenisa kortus. Kluba attīstības iecere paredz attīstīt jaunus komercobjektus – birojus, tirdzniecības un pakalpojumu objektus, kā arī sporta būves.

Līdz šim Rīgas pilsētas būvvaldē nav iesniegta būvniecības iecere vienam vai vairākiem izmantošanas veidiem, taču "Centrālais tenisa klubs" pērn saņēmis atļauju nojaukt sporta klubu un tenisa kortus. Administratīvo ēku paredzēts nojaukt daļēji, saglabājot tās kultūrvēsturiski vērtīgo daļu – vingrošanas zāli.

Zīmīgi, ka 2017. gada izskaņā no "Centrālā tenisa kluba" īpašumu iegādājās SIA "MMS Property Solutions", liecina Zemesgrāmatā pieejamā informācija. Šis uzņēmums vēlāk mainīja nosaukumu uz SIA "Lidl Latvija". Tāpēc ļoti iespējams, ka tenisa kortu vietā taps viens no "Lidl" lielveikaliem.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vēl vismaz seši "Lidl" veikali. Pērnā gada augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

Savukārt Kārļa Ulmaņa gatvē jau sākusies 55 miljonus eiro vērtā "Lidl" loģistikas centra būvniecība.

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!