Rīgas dome otrdien neatbalstīja divu Tautas saskaņas partijas un neatkarīgā domnieka sagatavoto paziņojuma par Latvijas Nacionālās bibliotēku (LNB) projektu, kurā pausts noraidījums valdības paredzēto mērķmaksājumu ieviešanai LNB ēkas celtniecības finansēšanai.
Balsojumā par paziņojumu piedalījās tikai puse domes deputātu un tikai 19 izteica tam atbalstu.

Projektu sagatavoja Tautas saskaņas partijas (TSP) frakcijas deputāti Sergejs Dolgopolovs un Normunds Ozoliņš un neatkarīgais domnieks Ivans Ivanovs.

Pēc šāda projekta pieņemšanas deputāti vēlējās, lai Ministru kabinets sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību izstrādātu LNB ēkas būvniecības finansēšanas programmu, kas neskartu esošo nodokļu, tarifu un nodevu sistēmu.

"Rīgas pašvaldība, tās iestādes un uzņēmumi ir vieni no lielākajiem elektroenerģijas patērētājiem valstī un paredzētais elektroenerģijas tarifu paaugstinājums negatīvi ietekmēs galvaspilsētas saimniecības attīstību, radot papildu slodzi Rīgas budžetam," teikts dokumenta projektā.

Uzsvērts, ka papildu slodze pilsētas budžetam skars katru rīdzinieku, jo paaugstināsies cenas plaša patēriņa precēm un pakalpojumiem.

Atbilstoši valdības lēmumam LNB jaunās ēkas celtniecībai nepieciešamos līdzekļus paredzēts gūt, ieviešot jaunu mērķmaksājumu par elektroenerģiju 0,001 lata apjomā par katru patērēto kilovatstundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!