Foto: Shutterstock

Opozīcijas partijām neizdevās Rīgas domes (RD) trešdienas, 31. oktobra, sēdes darba kārtībā iekļaut ieceri, kas paredzēja izmeklēt ar pilnsabiedrību "Siltumserviss Rīga" noslēgto vienošanos.

"Vienotības" deputāti Vilnis Ķirsis un Lauris Ērenpreiss, kā arī Jaunās konservatīvas partijas deputāte Juta Strīķe sēdes darba kārtībā centās iekļaut lēmumprojektu, kas izveidotu RD jaunu komisiju.

Tai būtu uzticēts izmeklēt SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" iepirkumu, kurā "negodīgi un, iespējams, koruptīvā veidā, Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) vadītājai politiskajai partijai "Saskaņa" pietuvinātā un ziedojusī pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga", ieguva tiesības apkalpot daudzdzīvokļu namu iekšējās siltumapgādes sistēmas, kas rezultējies ar to, ka vairāk kā 20 000 rīdzinieki ir bijuši spiesti dzīvot veselību apdraudošos un cilvēka cieņu aizskarošos apstākļos".

Ar RD koalīcijas deputātu balsu vairākumu šo jautājumu sēdes dienaskārtībā neiekļāva.

Ķirsis pēc balsojuma pastāstīja, ka "ir skaidri redzams, ka rīdzinieki salst dēļ korupcijas Rīgā". "Kamēr korupcijas sejas sauļojas siltajās zemēs, rīdzinieki dabū salu. Kad atnāk ziņa par salstošiem rīdziniekiem, viņi tikai pieber ledus gabaliņus savam "Mojito" kokteilim. Aicinu, kad nākamreiz dzersiet kokteili, Ušakova kungs, nobirdiniet kādu asaru par rīdziniekiem," aicināja Ķirsis.

Juris Pūce (LA) teica, ka atbalstījis komisijas izveidi, lai noskaidrotu, kāpēc daļai rīdzinieku ir liegts viens no pamatpakalpojumiem. Bet Ieva Holma (NA) norādīja, ka apkures sistēmas nav mainījušās kopš pērnā gada, tāpēc ir nepamatoti tās vainot par šā gada likstām.

Ērenpreiss piebilda, ka aukstuma dēļ mirušas vairākas rīdzinieku akvāriju mītošās zelta zivtiņas un saslimuši mājdzīvnieki. Marija Balcere (JKP) saņēmusi vairākus zvanus no pensionāriem, kuri sūdzējušies, ka jāmaksā par neesošu siltumu.

Vēstīts, ka par nespēju rīdziniekiem savlaicīgi nodrošināt apkures pieslēgšanu RD pilnsabiedrībai "Siltumserviss Rīga" var piemērot sodu līdz pat 500 000 eiro. Par soda piemērošanu spriedīs pavasarī, kad beigsies apkures sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!