Foto: LETA
Rīgas domes Satiksmes departaments izsludinājis atklātu konkursu par Marijas ielas un Čaka ielas seguma atjaunošanas projektēšanas dokumentācijas izstrādi un autoruzraudzību.

Projekts jāveido posmam no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai, atrunāts iepirkuma nolikumā.

Komersantu pieteikumus Satiksmes departaments gaidīs līdz 8. februārim. Tad piedāvājumus izvērtēs Iepirkumu komisija.

Projekta dokumentācijas izstrādes termiņš, ieskaitot Rīgas pilsētas būvvaldes atzīmes veikšanu projektēšanas dokumentācijā par būvniecības ieceres akceptu, nedrīkst būt ilgāks par 140 dienām kopš brīža, kad pasūtītājs paziņos par finansējuma piešķiršanu.

Par piedāvājuma izvēles kritēriju Satiksmes departaments izvēlējies visizdevīgāko piedāvājumu un sociālo kritēriju, proti, studiju prakses ietvaros nodarbināto personu skaitu pēdējā gada laikā.

Projektēšanas uzdevumā atrunāts, ka komersantam projektā jāparedz iespēja ekspluatēt Marijas un Čaka ielu būvdarbu laikā. Jārisina ūdens novadīšana no ietvēm, kā arī projektā jāparedz lietus ūdens kanalizācijas sistēmas remonts un atjaunošana.

Ietves segumam plānots izmantot bruģi, tā materiālu un dizainu pielāgojot jau citviet Rīgā izmantotajam. Projektētājam būs jāsniedz priekšlikumi Čaka ielas labiekārtojumam, izvērtējot iespējas stādīt jaunus kokus, uzstādīt velonovietnes, soliņus un atkritumu tvertnes. Sadalošajā joslā no Ērgļu līdz Pērnavas ielai varētu parādīties koki un krūmi.

Komersantam būs jāpārskata autostāvvietu izvietojums. Izpētē jānoskaidro esošās ceļa segas konstrukcijas nestspēja, kā arī jāgādā, ka atjaunotais segums kalpos ne mazāk kā trīs gadus ilgi.

Satiksmes departaments portālam "Delfi" pagaidām neprecizēja, kad Čaka ielā varētu sākties būvdarbi. Departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola paskaidroja, ka līdz ar piemērotiem laika apstākļiem darbus Čaka ielā sāks apakšzemes komunikāciju turētāji. Kad šie darbi noslēgsies, seguma atjaunošanai klāt ķersies Satiksmes departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!