Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments (SD) par sākumcenu 6394 eiro izsolē plāno pārdot iekārtas, kas vēl 2009.gadā tika nopirktas par 539 829 eiro (379 394 latiem) un netika izmantotas.

No Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas 5.maija sēdes darba kārtībai pievienotajiem dokumentiem izriet, ka atsavināšanai plānots nodot sistēmu, kas savulaik tika iegādāta, lai regulētu iebraukšanu un izbraukšanu Vecrīgā.

"Ņemot vērā, ka pēc Latvijas Republikas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas iniciatīvas Vecrīgai īpaša režīma zonas statuss netika pagarināts, departamentam piegādātā sistēma netika uzstādīta un lietota," teikts SD paskaidrojuma vēstulē Satiksmes un transporta lietu komitejai.

SD lūdzis sertificētu vērtētāju - SIA "Ekspertu pakalpojumi" - noteikt aktuālo sistēmas iespējamo tirgus pārdošanas vērtību, un eksperti atzinuši, ka atsevišķus sistēmas komponentus nebūs iespējams pārdot, jo tie ir tehniski novecojuši un vairs netiek izmantoti. Savukārt sistēmā ietilpstošo vēl realizējamo komponentu iespējamā pārdošanas tirgus vērtība esot 6394.

Tādējādi secināms, ka SD iepirktā sistēma, sešus gadus stāvot neizmantota, ir zaudējusi 98,8% savas vērtības.

Ņemot vērā, ka sistēma grāmatvedības uzskaitē ir kā viena vienība, neizdalot atsevišķi komponentus, SD norāda, ka tā arī izsolē ir pārdodama kā viena vienība, nosakot nosacīto cenu 6394 eiro "neizdalot atsevišķi komponentus, kuru tālāka realizācija nav iespējama un netērējot papildus pašvaldības līdzekļus to utilizācijai".

Sistēma, kas savulaik tika iegādāta, lai regulētu iebraukšanu un izbraukšanu Vecrīgā, sastāv no tādām iekārtām kā datori, serveri, barošanas bloki, rūteri, programmatūra, viedkaršu lasītāji, barjeras, sensori, videokameras, reģistratori u.tml.

Par to, vai atļaut SD minētās iekārtas pārdot izsolē, Satiksmes un transporta lietu komiteja lems 5.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!