Foto: Shutterstock
Rīgā, Ropažu ielā 24, kāda negodprātīga nemaksātāja dēļ visam namam ir atslēgta ūdens padeve, trešdien vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Nama iedzīvotāji raidījumam pauduši, ka ūdens padeve pārtraukta pēkšņi. Cilvēki nav paspējuši ne izveidot ūdens rezerves, ne arī saņēmuši kādu paziņojumu par gaidāmo ūdens atslēgšanu.

Kā vēsta raidījums, šajā namā viens dzīvoklis pieder Rīgas domei. Tā īrniece pirms 1,5 gadiem nomirusi, atstājot 600 eiro parādu, ko pārņēmis īpašnieks, jeb Rīgas dome. Tā parādu nav maksājusi un parāda summa "uzaugusi" līdz 1268 eiro.

Uz iedzīvotāju vēstulēm segt parādu, Rīgas dome atbildējusi, ka parādu, iespējams, varēs samaksāt tikai 2016.gadā, jo šobrīd tam nepietiek līdzekļu.

Nama apsaimniekotājs Ģirts Trencis raidījumam paudis sašutumu par to, ka viens iedzīvotājs nemaksā, tad viņam soda procentus aprēķina, bet Rīgas dome, lūk, varot nemaksāt un par to nekas neesot.

Rīgas domē raidījumam skaidrots, ka īrniece nomirusi pērnā gada sākumā, bet tad viņas saistības pārņēmis maksātnespējīgais dēls. Kamēr ir īres saistības, tikmēr Rīgas dome nevar ar īpašumu rīkoties.

Raidījums gan atzīmē, ka neesot skaidrs, kāpēc uz parāda pārņēmēja maksātnespēju pašvaldība nav reaģējusi ātrāk un kāpēc tā jau pērn nav rīkojusies, lai parādu samaksātu.

Šobrīd Rīgas dome solījusi parādu samaksāt, vēsta raidījums.

Tāpat trešdien, pēc "Bez Tabu" iesaistīšanās, mājai ūdens padeve atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!