Foto: Pixabay

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, ceturtdien, 26. martā, Rīgas domes pagaidu administrācija lēma nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmaksas termiņu pārcelt no 31. marta uz 15. maiju, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldībā.

Termiņa pārcelšana nozīmē, ka līdz 15. maijam par maksājumiem netiks aprēķināta nokavējuma nauda.

Jaunā kārtība attiecas uz visiem NĪN maksātājiem, kuriem ir pienākums maksāt nodokli par Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Lēmumprojektā arī norādīts, ka, situācijai ar Covid-19 izplatību attīstoties, vēlāk var tikt izskatīts jautājums arī par turpmāku nodokļa samaksas termiņu pārcelšanu.

Nekustamā īpašuma nodoklis ar 31. marta termiņu ir aprēķināts 28 769 927 eiro apmērā. Ņemot vērā, ka par pirmo ceturksni jau ir samaksāti 14 532 546 eiro, nodokļa summa, kuras samaksas termiņš tiek pārcelts uz 15. maiju, sastāda 14 237 381 eiro.

"Delfi" jau ziņoja, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Ārkārtējās situācijas dēļ tiek pārskatīta arī Rīgas pašvaldības iestāžu, uzņēmumu un slimnīcu darbība, ierobežojot iedzīvotāju apkalpošanu klātienē, bet slimnīcās – pacientu apmeklēšanu. Savukārt darbu turpina zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas, bet Rīgas patversmē noteikta karantīna.

Vietvara norāda, ka rīdziniekiem radušos jautājumus par pašvaldības darbu ārkārtējās situācijas laikā ir iespēja uzdot, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000800. Savukārt tos iedzīvotājus, kuri atrodas pašizolācijā un kuriem nav neviena līdzcilvēka, kas varētu palīdzēt ar pārtikas produktu piegādi, kā arī brīvprātīgos, kas varētu piegādāt pārtikas produktus šiem cilvēkiem, aicina zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai sazināties ar "Latvijas Sarkano Krustu" vai "Latvijas Samariešu apvienību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!