Rīgas dome tuvākajā laikā pārsūdzēs Ziemeļu rajona tiesas spriedumu par bijušā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka Māra Liepiņa atjaunošanu amatā. Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata, ka lēmums noteikti jāapstrīd un līdz tam laikam Liepiņš amatā netiks atjaunots.
Drošības un kārtības jautājumu komiteja savukārt nākamnedēļ izvērtēs RPP veiktās revīzijas materiālus un mēģinās vēlreiz konstatēt, vai Liepiņa rīcībā ir vai nav pārkāpumi. Tiesa trešdien atjaunoja amatā Liepiņu, kuru Rīgas dome atbrīvoja no amata par vairākiem pārkāpumiem. Domei arī būs jāmaksā viņam 958 latu kompensācija par piespiedu darba kavēšanu.

Rīgas dome ar pārliecinošu balsu vairākumu janvārī atbrīvoja Liepiņu no darba, jo viņš bija zaudējis uzticību pēc skandāliem ar rupjajām īsziņām no mobilā telefona un sev pieliktās prēmijas - ap 4000 latiem mēnesī. Par Liepiņa atbrīvošanu asi iestājās toreizējais mērs Andris Ārgalis, kurš, lai gan īsziņas no pašvaldības policijas šefa tālruņa bija sūtījusi Liepiņa sievas māsa un prēmijas viņš no algas solīja atmaksāt, kategoriski atteicās ar pašvaldības policijas šefu kopā strādāt. Ja viņš nevarot savākt savu mobilo telefonu, neesot nekādas garantijas, ka var uzraudzīt savu ieroci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!