Foto: Rīgas dome

Līdz ar Rīgas domes (RD) atbalstīto mierizlīgumu pašvaldības tiesvedībā ar SIA "Spilve International Business Park", pielikts punkts gadiem ilgušajam "juridiskajam kalambūram" Spilves lidlaukā.

RD deputāti trešdien, 19. decembrī, apstiprināja 250 tūkstošu eiro izmaksu "Spilve International Business Park" no rezerves fonda līdzekļiem, lai panāktu mierizlīgumu trīs tiesvedībās, kurās uzņēmums no pašvaldības cerēja piedzīt 727 tūkstošus eiro.

Šo summu "Spilve International Business Park" no pašvaldības centās piedzīt, jo galvaspilsēta gadiem nemaksāja par Spilves lidlauka skrejceļa daļas izmantošanu, kas atradās uz uzņēmuma piederošās zemes.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka RD no turpmākas nomas maksas cerēja atbrīvoties, atvēlot 180 tūkstošus eiro uz "Spilve International Business Park" zemes esošā skrejceļa nojaukšanai. Taču pēc portāla "Delfi" publikācijas par pašvaldības plāniem un uzņēmuma gatavību vairāk nekā divas reizes vērtīgāko īpašumu RD pārdot par nojaukšanas cenu, puses spēja vienoties par darījumu.

Vēlāk "Spilve International Business Park" arīdzan iesniedza RD iesniegumu par mierizlīguma noslēgšanu. Zvērināts advokāts Erlens Kalniņš Rīgas domei sagatavoja atzinumu, kurā uzņēmuma prasītās summas trīskāršu samazināšanu nosauca par izdevīgu pašvaldībai.

Lai gan "Spilve International Business Park" Spilvi ir pametis, lidlauka teritorijā turpinās strīds starp aviācijas entuziastiem un Kipras ofšoram piederošu ģenerālnomnieku. Par to sīkāk var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!