Rīgas dome otrdien, skatot šā gada budžeta grozījumus, piešķīra gandrīz 3,5 miljonus latu Latvijas Nacionālā teātra atjaunošanas darbu finansēšanai. Dome otrdien akceptēja Finansu departamenta sagatavoto budžeta grozījumu projektu, kas paredz piešķirt Latvijas Nacionālā teātra ēkas rekonstrukcijai aptuveni 3 470 768 latus.
Domes Īpašuma pārvalde iepriekš pauda gatavību apgūt šos līdzekļus šogad un nākamgad. Sarežģītās pārcelšanās dēļ uz VEF Kultūras pili Nacionālā teātra rekonstrukcija nesākās plānotajā laikā 1.jūlijā. Pirmdien panākta vienošanās starp teātri, domi un galveno būvuzņēmumu "RBS Skals" par teātra ēkas atbrīvošanu vēl pēc divām nedēļām.

Tāpat ziņots, ka domes Īpašuma pārvalde lūdza budžeta grozījumos piešķirt līdzekļus teātra remonta darbu apmaksai, par kuriem jau noslēgts līgums ar "RBS Skals", nepieciešamo tehnoloģiju iegādei un uzstādīšanai, kā arī vēsturisko telpu - Baltās zāles, skatītāju zāles un foajē - restaurācijai un citiem darbiem. Kopumā teātra ēkas rekonstrukcijai nepieciešami aptuveni 5,5 miljoni latu.

Teātra ēkas tehniskajam stāvoklim dome īpašu uzmanību pievērsa 2001.gada septembra sākumā, kad Rīgas reģionālā valsts darba inspekcija slēdza teātri, jo skatītāju zālē no griestiem bija nobrukusi neliela daļa apmetuma. Speciālisti, apsekojot teātra Lielo zāli, secināja, ka situācija nav bīstama, un pēc drošības sietu nostiepšanas pie griestiem teātra darbību pēc divām nedēļām atjaunoja. Teātra atjaunošanas darbu finansēšanai darbojas arī ziedojumu tālrunis 9006881.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!