Jau šonedēļ tiks sākta pilsētas tematiskā rotāšana Ziemassvētkiem. Šogad Rīgas pilsēta Ziemassvētkiem tiks dekorēta ar svētku eglēm, gaismas virtenēm, gaismas dekorācijām un ar svētku plakātiem, informēja domes attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dana Hasana.
Jau iedegtās Doma laukuma egles rotājums tiks papildināts ar bērnu sūtītām svētku atklātnītēm. Šogad atšķirībā no pagājušajiem Ziemassvētkiem, egli rotās ne vien Latvijas, bet arī Prāgas, Berlīnes, Kobes, Kērnsas, Olborgas un citu Rīgas sadraudzības pilsētu bērnu sūtītās svētku kartiņas. Egles pilsētā tiks izvietotas arī pie Brīvības pieminekļa, pie Rīgas Kongresu nama, Rātslaukumā, Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā, pie VEF Kultūras pils, kultūras centra “Iļģuciems”, koncertzāles AVE SOL un kultūras un atpūtas centra “Imanta”.

Ar gaismas virtenēm un gaismas dekorācijām rotāts tiks pilsētas centrs – Doma laukums, galvenās ielas, kā arī priekšpilsētu un rajonu centri.

Rīgas domes Kultūras pārvalde parūpēsies par īpašu svētku rotu Bastejkalnam.

Svētku plakātā līdz ar sveicienu rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs motīvs par godu pirmajai rotātajai svētku eglei 1510. gadā.

Kopumā Ziemassvētku pilsētas noformējuma veidošanai Rīgas dome plānojusi tērēt 52 930 LVL. Šajā summā ietilpst gan jaunu dekorāciju iegādes un izvietošanas, gan jau Rīgas domes rīcībā esošo dekorāciju uzstādīšanas pilsētā izmaksas.

Pilsētas noformējuma veidošana Ziemassvētkiem šogad uzticēta Rīgas pilsētas galvenā mākslinieka birojam un Rīgas domes Kultūras pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!