Foto: Shutterstock

Rīgas dome plāno jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību Dignājas ielā 4B, Bišumuižā, informēja pašvaldībā.

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas Komunikācijas pārvaldes pārstāvis Raimonds Grants norādīja, ka bērnudārzs jābūvē, jo Bišumuižas un Ziepniekkalna apkaimē nav pietiekams skaits pirmsskolas izglītības iestāžu.

Attiecīgais zemesgabals atrodas publiskās apbūves teritorijā, kas rezervēta pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai.

Būvprojekta izstrādei ir piešķirti 145 467 eiro no pašvaldības 2022.gada budžeta programmas "Investīciju programmas realizācija". Kopējās izmaksas būs atkarīgas no darbaspēka un būvmateriālu izmaksām. Būvdarbiem plānots piesaistīt arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.

Kā skaidro Grants, pirmsskolas izglītības iestāžu tīkls ir jāpaplašina tikai tajās Rīgas pašvaldības apkaimēs, kur esošais piedāvājums nenodrošina pakalpojuma pieejamību, kā arī tajās vietās, kur notiek intensīva dzīvojamo māju būvniecība, kas nākotnē palielinās pieprasījumu pēc vietām bērnudārzos. Esot veikta izpēte un identificētas vietas, kur tīkls būtu attīstāms.

Jau ziņots, ka Latvijas Privāto pirmsskolu biedrība vērsusies pie Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta saistībā ar ieceri pašai galvaspilsētai būvēt jaunu pirmsskolas izglītības iestādi.

Biedrību pārstāvošās pirmsskola aicina departamentu un Rīgas domes vadību atkārtoti izvērtēt nepieciešamību būvēt jaunu pirmsskolu, norādot, ka esošajā ekonomiskajā situācijā šāds solis vērtējams kā nepārdomāts un nav rīdzinieku interesēs.

Biedrība uzskata, ka, būvējot jaunu pašvaldības pirmsskolu, viena vieta izmaksā vairāk, nekā sadarbojoties ar esošajām privātajām izglītības iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!