Rīgas Riteņbraucēju skolas audzēkņi treniņā Garkalnē nav pieļāvuši pārkāpumus, un tas noticis saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību un Ceļu satiksmes drošības noteikumiem, pauž Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa norāda, ka Rīgas Riteņbraucēju skolā treniņu process organizēts tā, lai nodrošinātu licencētajā profesionālās ievirzes sporta izglītības programmā riteņbraukšanā izvirzītos mērķus un uzdevumus. Tas darīts, ievērojot spēkā esošo normatīvo regulējumu.

RD atbildīgas departaments patlaban analizē pirmdien, 26. oktobrī, notikušo nelaimes gadījumu, kad kravas automašīna uzbrauca Rīgas Riteņbraucēju skolas treniņu grupas dalībniekiem. Departaments iepazinies ar skolas administrācijas sniegtajiem skaidrojumiem. Pašreiz tiekot izvērtēta normatīvo aktu prasību ievērošana, kā arī pašvaldības pārstāvji tiekas ar vecākiem. Tāpat departaments lems par iespējamo pašvaldības atbalstu.

Līdz šim departaments saņēmis situācijas skaidrojumu no Rīgas Riteņbraukšanas skolas, kā arī tā darbinieki tikušies ar skolas direktoru Nikolaju Kalašņikovu un direktora vietnieku administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteri Griķīti. Savukārt skolas administrācija tikusies ar negadījumā iesaistīto audzēkņu vecākiem. Patlaban ne skolas administrācija, ne RD IKSD nav saņēmis sūdzības no cietušo bērnu vecākiem, norāda Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pašvaldība satiksmes negadījumā cietušajiem audzēkņiem un trenerim nodrošinājusi psihologus, tostarp vissmagāk cietušajam audzēknim un viņa vecākiem.

Vēl pašvaldība sniegšot finansiālu atbalstu skolas inventāra atjaunošanai. Nepieciešamības gadījumā RD kompensēs arī ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumus, norāda Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Nākamnedēļ pašvaldības atbildīgais departaments plānojis organizēt tikšanos, aicinot tajā piedalīties arī Rīgas Riteņbraukšanas skolas administrācijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas Valsts ceļu pārstāvjus. Tāpat uz tikšanos plānots aicināt Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, Murjāņu sporta ģimnāzijas, Dobeles sporta skolas un Kuldīgas sporta skolas riteņbraukšanas speciālistus. Pašvaldība ieplānojusi pārrunāt drošības uzlabošanu riteņbraukšanas nodarbībās uz Latvijas ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!